Earth Allies

In dit seizoen onderzoeken de teams hoe we kunnen leven in harmonie met de aarde. Hoe kunnen we robots gebruiken om ervoor te zorgen dat onze moderne levensstijl de aarde zo min mogelijk schade toebrengt? En hoe kunnen robots ons beschermen tegen de gevolgen van natuurrampen of ons helpen om de schade te herstellen?
De Nederlandse regels en opdrachten voor dit seizoen kun je onderaan deze pagina downloaden.


WRO categoriƫn in Nederland in 2024

Wij organiseren in Nederland een competitie voor RoboMission in de leeftijdsgroepen Elementary, Junior en Senior.
Daarnaast organiseren we voor het derde jaar een Future Innovators competitie. Deze competitie is open voor alle leeftijdsgroepen: Elementary, Junior en Senior.

Wil je je inschrijven? Dat kan hier.

Alle teams en coaches moeten de WRO waarden onderschrijven.

WRO competitie 2024

We werken eraan om dit jaar een wedstrijd op drie locaties organiseren: Noord-Nederland (Drenthe/Groningen), West-Nederland (Rotterdam/Delft) en Oost-Nederland (Almelo).
De data voor de wedstrijden zijn nog niet bekend maar we gaan uit van zaterdagen in juni.
We geven zo snel mogelijk een update.

Noord-Nederland (o.v.b. op 8 juni)

West-Nederland (o.v.b. op 15 juni)
(Categoriƫn afhankelijk van inschrijvingen)

Oost-Nederland (o.v.b. op 22 juni)

Algemene regels en spelregels

De Algemene Regels voor RoboMission en Future Innovators beschrijven waar een team aan moet voldoen. Welke hardware mag er gebruikt worden, hoe verloopt de wedstrijd, wat mag er wel en niet? Zorg dat in ieder geval de coach deze regels goed gelezen heeft, om vervelende verrassingen te voorkomen.

De missie en regels per leeftijdsgroep geven aan wat de opdracht is dit seizoen. Voor RoboMission vind je daarnaast nog een apart document met de bouwbeschrijving voor de lego-elementen die op het speelveld komen te staan.

De spelmat voor de competitie moet je los bestellen, dat kan het makkelijkst via MyDisplays in Duitsland, je krijgt dan de Duitse versie van de mat. Je krijgt hierover informatie bij inschrijving.

RoboMission
Future Innovators

Connecting the World